Kami
A few words about Us.


Assalamualaikum
Hamba Allah yang mencari erti kehidupan.
Menulis sekadar mengisi masa lapang.
Menyalurkan jiwa melalui tulisan.
Kesempurnaan orang lain menyempurnakan kekurangan diri kita.
Setiap yang datang akan pergi jua.
Setiap yang berlaku tersembunyi hikmah tersendiri.
Kepada Dia kita berserah

Note

Segala hasil penulisan diharap tidak disalin oleh mana-mana pihak.
Allah melihat segala tindakan kita.


Content
All I care.

Aku Introvert - Lifhae
Keeping secret and remain silent sometime be the curse.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]

» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

La Estrella - Lifhae
It's not what you feel, It's how you feel it existance.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

Bloodties - nouhainaz
Being strong sometimes weak.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]
» [16]
» [17]
» [18]
» [19]
» [20]
» [21]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

BlogRoll
See them.

Follow Us

Lifhae| AliaAllias| Penulisan2U| Empty|

Your link here? Apply

The Guide
Hopefully Helpful.

Login| BloggerPlugin| ColourCodes| BloggerStop| BloggerTips| Learn Php/Java/Html| CoolTemplate| BlogSkin| Title Bar Maker| Cursors|

The Lyric.
Here's a story of a boy,
Living in the lonely world,
A hidden note, A secret crush,
A little girl who talks too much.

Well, I'm standing in the crowd,
And when you smile I check you out,
But you don't even know my name,
You're too busy playing games,

And I want you too know,
If you lose your way,
I won't let you go.

If I cut my hair,
If I change my clothes,
Will you notice me?

If I bite my lip,
If I say hello,
Will you notice me?


La Estrella – Part 12
Saturday, January 8 at 1:32 AM 3 bersuara

"Zachry."  dihulurkan tangan tanda pengenalan sambil senyum terukir di bibir. Simple.
“Radzi." tangannya disambut dan senyumnya dibalas.
“Malaysian? Mechanical?” tanpa riak. Peluh turun macam hujan. Jari mengosok pelipis yang mencurah dengan peluh.
“Yep..second year..and you?” sambil menyendal pintu rumah.
“First year..mechatronic..” menyeluk saku seluar mencari dompet.
“Sir, how much?”
“Just 20dollars.”
“ Here..” dihulurkan not 20 dollars ke pemandu teksi itu.
Panas betul cuaca hari ini. Kering terus rasa tekak ni.
“ Selalu memang macam ni ke cuaca?”
“ Tak jugak...ikut musim..” senyum dari dapur.
“ Seorang je ke dalam rumah ni?”
“ Tak..4 include you..” segelas air sejuk diletaknya diatas meja di ruang tamu.
“ Minum dulu..seorang aje?”
“ Private student..” senyum segaris..diteguknya sedikit air menyegarkan anak tekak yang kering.
“ Owh..no wonder..first try?”
“ Yep..tapi tak jugak..pernah datang survey sini dengan my uncle winter tahun lepas..”
“ Jom tengok bilik?..”
“...Tuan rumah dah datang pagi tadi ang briefly explain yang akan ada orang baru..dia reservekan bilik single untuk kamu..er what’s your name again..?”
“ Panggil Zach..”
***************

Angin bertiup tidak menentu..bunyi daun bergoyang ditiup angin bersilih ganti dengan bunyi titisan air hujan mencurah ke bumi...sang katak bersorakkan..sunyi melainkan suasana alam memenuhi ruang..
“ Macam mana dia dekat sana eh..” perasaan sendiri menyoal.

Pen diputar gaya heli..sketch rumah idaman assingment masih lagi separuh siap..

“ Zachry..kau rindu aku tak?..” mengumam tanpa sedar..

“ ...ceh...anak dara tengah layan perasaan sorang-sorang”..Aryna yang sejak tadi diam dimuka pintu tiba-tiba bersuara..

“ Apekebender lah Along ni..siapa pulak yang layan perasaan ni..” Aryni cuba cover perasaan malu..

“..sejak bila pulak tak pandai bagi salam ni..ketuk pintu pun tak!..aih..”

“ Along saje..dari tadi dengar sebut nama Zachry Zachry...tanak cite dekat Along sape die?” Aryna tersengih-sengih melihat muka Aryni yang sudah merah bak memakai blusher..

“ Tarappappa.... Blueeekkkk!!” sambil mencebik ke arah Aryna.

“ Nanti Along tahu..siaplah...”

“ Bluekkk..”

Pap* bantal mickey mouse hinggap di badan Aryna..

“ Amboi-amboi...cakap kat mummy baru taw..anak dara dia yang seorang lagi ni dah gatal nak bersuami..”

“ Alonggggggg....apelah..tak baik taw...”

“ DIA tu engineer kan?” saja di tekankan perkataan ‘dia’ tu..

‘Oh damn...mana Along dapat tahu ni, matilah aku kejap lagi ni, aura detektif dah keluar’..bisik hati Aryni..

“Ha...orang tua-tua cakap..diam tanda setuju..maknanya betullah tu..”

“...untung anak dara mummy ni..dapat engineer..” saja dia menyakat Aryni.

“ Alongggg...dari mana Along tahu ni....”

“ Tarappappa...”  terus dia melangkah keluar..

“ Bertuah punya kakak...ALONGGGGG!!!”..ketawa Aryna pecah.