Kami
A few words about Us.


Assalamualaikum
Hamba Allah yang mencari erti kehidupan.
Menulis sekadar mengisi masa lapang.
Menyalurkan jiwa melalui tulisan.
Kesempurnaan orang lain menyempurnakan kekurangan diri kita.
Setiap yang datang akan pergi jua.
Setiap yang berlaku tersembunyi hikmah tersendiri.
Kepada Dia kita berserah

Note

Segala hasil penulisan diharap tidak disalin oleh mana-mana pihak.
Allah melihat segala tindakan kita.


Content
All I care.

Aku Introvert - Lifhae
Keeping secret and remain silent sometime be the curse.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]

» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

La Estrella - Lifhae
It's not what you feel, It's how you feel it existance.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

Bloodties - nouhainaz
Being strong sometimes weak.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]
» [16]
» [17]
» [18]
» [19]
» [20]
» [21]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

BlogRoll
See them.

Follow Us

Lifhae| AliaAllias| Penulisan2U| Empty|

Your link here? Apply

The Guide
Hopefully Helpful.

Login| BloggerPlugin| ColourCodes| BloggerStop| BloggerTips| Learn Php/Java/Html| CoolTemplate| BlogSkin| Title Bar Maker| Cursors|

The Lyric.
Here's a story of a boy,
Living in the lonely world,
A hidden note, A secret crush,
A little girl who talks too much.

Well, I'm standing in the crowd,
And when you smile I check you out,
But you don't even know my name,
You're too busy playing games,

And I want you too know,
If you lose your way,
I won't let you go.

If I cut my hair,
If I change my clothes,
Will you notice me?

If I bite my lip,
If I say hello,
Will you notice me?


La Estrella - Part 10
Tuesday, July 13 at 4:01 AM 0 bersuara
“ Mama…tengok along ni..orang minta dia tolong uli tepung ni..dia buat kerja seni tepung dekat muka orang..”

Habis muka aku dicalitkan dengan tepung..bulat dekat mata lah..calit macam askar lah…nak balas balik tak sempat..awal-awal lagi dah elak..kureng betul Along aku ni..tahulah over creative pun..ngee..

“ Along…jangan buat adik kamu macam tu…”
 
“ Yelah….yelah…”

Pap!..satu muka terus putih dengan tepung..

“ Akhirnya..siaplah sudah kerja seni Along..” Aryna ketawa mengila..dia terus cepat-cepat lari keluar dari ruang dapur..

“ Along!!..jahat betul…tak nak la..mama tengok ni…”

Hujung lengan bajunya dikibas-kibas ke arah matanya yang dipenuhi dengan tepung..

“ Aduh…sakit la mama..perlahan sikit..perlahan sikit..”

“ Hahaha…padan muka..buat lagi..” giliran Aryni pula ketawa mengila..

“ Tarik telinga dia kuat lagi mama..biar sampai tercabut pun tak ape..”

“ Sakit mama..sakit..huhu..”

“ Suka sangat kacau adik kamu tu kan..tu tengok..muka dia macam tepung gomak dah tu..”

“ Seni la mama.”

“ Banyak la seni punya kakak…muka orang dah macam badut pun ada!” ketawa mereka bertiga pecah disitu.

*******************

Tangannya masih sibuk menaip setiap patah perkataan yang terlintas difikirannya. Esei sepanjang 500 patah perkataan untuk projek persatuannya bersempena dengan hari terbuka kolej selepas cuti sem nanti. Haila..ni  penangan Lia lah ni. Waktu pemilihan dulu dia lah yang beriya-iya calonkan aku untuk setiausaha persatuan pelancongan ni. Sekarang tak sepasal kena buat kerja masa cuti. Huhu..

Pintu biliknya tiba-tiba terkuak..

“ Assalamualaikum..tak tidur lagi ke?..” Aryna hanya menjenguk dari belakang pintu yang separuh terbuka.

“ Belum..tengah siapkan esei persatuan..” sambil jarinya memicit pelipis.

“ Boleh along masuk?..”

“ Duduk lah..tak larang pun along nak merepek..” 

“ Heh..macam tu ke adik..” tangannya terus memicit hidung Aryni.

“ Sakit la..huhu..”

Dilabuhkan punggungnya di atas penjuru katil bersebelahan meja belajar Aryni.

“ Along..apa cerita  pasal mamat yang along cakap comel kalah Shah Jehan tuh?..”

“...dah dapat nombor dia ke belum?” sengih nakal dia mengingatkan cerita romantik yang ala-ala cerita hindustan yang diceritakan Aryna masa balik cuti dahulu.


“ Ni kenapa along senyum sorang-sorang ni..makruh tahu?” tanya Aryni ketika menyambut Aryna yang baru sampai dari New Zealand.

Adik..adik nampak tak mamat tu..” tangannya menunding jari ke arah mamat yang muka kacukan cina melayu yang sedang turun dari tingkat atas lapangan terbang.

Ha..nampak..orang tak buta lagi..kenape?” Pelik jugak di buatnya tiba-tiba tanya pasal lelaki.

Tadi..dia tersilap ambil beg akak..comel tengok lesung pipit masa dia senyum nak minta maaf tadi..Hee”

Ler..ape la punya kakak..baru je senyum dah terpikat..haila...along aku yang seorang ni..”

Dia tu student satu uni dengan along rupanya..tapi tak pernah terserempak pulak..tengoklah nanti..” Aryna senyum nakal.

Ha..dah keluar dah aura gedik dia tuh...cakap mama baru taw..”

Apa punya adik...bukan nak support..huh!” dia mencebik ke arah Aryni.

Semoga berjaya..ngeee” dia membalas dengan menjelirkan lidah ke arah Aryna.


“ Dia dah berpunya la..haiz..sayang betul...”

“ Hahahaha..melepas kakak aku..” tergelak dibuatnya mendengar keluhan Aryna..

“ Banyak lagi ke kerja tuh?” dia hanya mengintai dari sisi kanan Aryni...

“ Boleh la..ada lagi dua point nak elaborate...” matanya kembali diletakkan fokus ke skrin.

“ Esok free tak? Keluar shopping jom?”

“ Okey je..pukul 11..Along belanja..adik lagi lah seronok..Hihihi..” Bila lagi nak kenakan Along kan. Pergi belajar oversea, ditaja penuh JPA pulak tuh.

“ Baik punya adik..sky juice boleh la..”

‘ Kedekut punya along..” di jelirnya lidah ke arah Aryna

“ Nasib la..siapa suruh jadi adik along..” Ketawa mereka berdua pecah.