Kami
A few words about Us.


Assalamualaikum
Hamba Allah yang mencari erti kehidupan.
Menulis sekadar mengisi masa lapang.
Menyalurkan jiwa melalui tulisan.
Kesempurnaan orang lain menyempurnakan kekurangan diri kita.
Setiap yang datang akan pergi jua.
Setiap yang berlaku tersembunyi hikmah tersendiri.
Kepada Dia kita berserah

Note

Segala hasil penulisan diharap tidak disalin oleh mana-mana pihak.
Allah melihat segala tindakan kita.


Content
All I care.

Aku Introvert - Lifhae
Keeping secret and remain silent sometime be the curse.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]

» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

La Estrella - Lifhae
It's not what you feel, It's how you feel it existance.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

Bloodties - nouhainaz
Being strong sometimes weak.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]
» [16]
» [17]
» [18]
» [19]
» [20]
» [21]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

BlogRoll
See them.

Follow Us

Lifhae| AliaAllias| Penulisan2U| Empty|

Your link here? Apply

The Guide
Hopefully Helpful.

Login| BloggerPlugin| ColourCodes| BloggerStop| BloggerTips| Learn Php/Java/Html| CoolTemplate| BlogSkin| Title Bar Maker| Cursors|

The Lyric.
Here's a story of a boy,
Living in the lonely world,
A hidden note, A secret crush,
A little girl who talks too much.

Well, I'm standing in the crowd,
And when you smile I check you out,
But you don't even know my name,
You're too busy playing games,

And I want you too know,
If you lose your way,
I won't let you go.

If I cut my hair,
If I change my clothes,
Will you notice me?

If I bite my lip,
If I say hello,
Will you notice me?


La Estrella - Part 4
Wednesday, June 2 at 6:57 PM 0 bersuara

Stabillo Write-4-all ditangan dipusing-pusing membuat gaya heli.. Kertas A4 putih di ribaannya masih kosong berlapikkan file yang tertera ayat yang ditulis dengan marker hitam 'LukisanCoretan'...  Anak matanya masih meliar-liar memerhati keadaan sekeliling. 

Di hujung penjuru kanan Square Garden itu dipenuhi dengan burung-burung merpati yang selalu menjadikan  port itu sebagai tempat peransinggah. Terlihat  kanak-kanak ketawa riang sambil memberi makan kepada kawanan burung yang ada. Tidak kurang juga pelancong-pelancong asing yang singgah ke situ untuk mengambil angin petang dengan bergambar dengan bermacam-macam gaya bersama kawanan burung itu..

" Hi there..I'm Peter..Peter Jensen from New Jersey.." satu suara tiba-tiba muncul menarik dia kembali ke alam nyata.
" Oh hi..I'm Zachry..Khairul Zachry ..can I help you? "
" Nice name..hurm..by the way, can you draw both of us seating on that gazebo?." Pelancong Amerika itu menyatakan hasratnya sambil menaikkan telunjuk jarinya ke arah gazebo merah yang nampak antik di tepi taman itu.

Ek..bila masa pula aku jadi pelukis jalanan ni..ada sign board tunjuk kat aku ke tulis pelukis jalanan..ah..sudah..

" But sir .." mahu saja dia menolak..namun..hasrat ingin mencuba membuatkan dia mematikan ayat disitu.

" I will try my best.." dia membalas dengan senyuman segaris dibibir.

Laju pen dalam gengamannya bergerak mengikut alunan tangannya melukis..dunia luar umpama ilusi apabila dia mula memasuki dunia lukisan..didalam matanya cuma empat benda yang difokus..gazebo..kedua-dua pelancong asing tadi..persekitaran..dan posture..

*********

From the inside - Linkin Park berlagu dari celahan ear pump yang tergantung dileher..
" Mak aih...penat..serious penat..hari-hari camni..semput aku dibuatnya..."
" Ala Aryn...engkau tu..baru aku ajak jogging sikit..dah macam-macam membebel.."
"....lagipun..nanti berlemak kat sini...tak laku baru tahu..sape pun tak nak buat calon isteri.." sengaja dia mencuit pinggang Aryni yang duduk tersimpuh ditepinya..

" Ekeleh budak ni..aku sekeh jugak kang..aku nak kahwin ke..engkau yang nak kahwin.."
" Engkau.." dengan muka toya dia menjawab..
" Meeeeennnnnngaaaaadeeeeeeee..." dicubitnya hidung Lia yang tak sempat mengelak..
" Sakit lah..perlahan la sikit lain kali.."

Tanpa dipaksa..mereka berdua ketawa..

Entah kenapa hari ini dia tergerak nak ikut Lia jogging dekat Square Garden ni pun tak tahu....sekali dah terima..dipaksanya aku habiskan 4pusingan jogging sepanjang track dalam Square Garden ni...mana tak semput..Selalunya kalau diajaknya si Lia pergi jogging..bermacam-macam alasan yang keluar...assignment la..itu la..ini la..ngeee...

Butang Stop pemain mp3 sony itu ditekan.
" Lia..."
" E'em..ye? " Di alihkan pandangannya mengadap Aryni.
" Tadikan engkau cakap..nak jogging..then why you ask me to bring that paper? "
Bermacam-macam perkara terlintas dikepalanya..dia cuba meneka niat Lia menyuruh dia bawa kertas tu sekali..tetapi satu pun tak boleh pakai...
" Paper ape ye? "
" Budak ni la..." dia terdiam sebentar.."...paper aerodynamic ..."
" Oh..kertas bf engkau tu.." belum sempat Aryn menghabiskan ayatnya..Lia awal-awal lagi dah potong..
" Engkau ni kan..tak habis-habis nak buat scandal pasal aku.." naik senada dia membalas ayat Lia.
" Ok..ok..I'm sorry..baru sikit aku test..dah nak marah-marah...macam mak nenek betul lah..tengok tu..kedut dah naik.."
" Tengok tu..ade aje loyar buruknye.."

 Ketawa mereka pecah...
Nur Alia Maisarah..kalau bab mengusik..memang nombor satu..itu belum kira lawak spontan dia lagi..memang tak kering gusi aku ketawa kalau dia ada...mana tidaknya..asal nak marah aje..tak jadi marah...mati mode marah ganti dengan ketawa..

"..aku tak kenal pun dia siapa la Lia..." rendah dia mengumam..tetapi dapat ditangkap telinga Lia..
" Yes for now...but you will.." antara dengar tidak dengar Lia menutur..
" Ape engkau cakap Lia?.."
" Tarappappa..."

Sunyi sebentar..kedua-dua mereka hanya memerhati kanak-kanak bermain-main dengan kawanan merpati sambil memberi makanan..

"..soooo..kenapa engkau minta aku bawakan kertas tu?.." rendah dia bersuara..kepalanya masih bersarang dengan beribu persoalan..
" Nanti engkau tahu jugak.." lantas dia bangun berjalan ke arah gerai ice-cream meninggalkan Aryn yang hanya memerhati dia dengan muka blur.

" Hah? "