Kami
A few words about Us.


Assalamualaikum
Hamba Allah yang mencari erti kehidupan.
Menulis sekadar mengisi masa lapang.
Menyalurkan jiwa melalui tulisan.
Kesempurnaan orang lain menyempurnakan kekurangan diri kita.
Setiap yang datang akan pergi jua.
Setiap yang berlaku tersembunyi hikmah tersendiri.
Kepada Dia kita berserah

Note

Segala hasil penulisan diharap tidak disalin oleh mana-mana pihak.
Allah melihat segala tindakan kita.


Content
All I care.

Aku Introvert - Lifhae
Keeping secret and remain silent sometime be the curse.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]

» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

La Estrella - Lifhae
It's not what you feel, It's how you feel it existance.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

Bloodties - nouhainaz
Being strong sometimes weak.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]
» [16]
» [17]
» [18]
» [19]
» [20]
» [21]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

BlogRoll
See them.

Follow Us

Lifhae| AliaAllias| Penulisan2U| Empty|

Your link here? Apply

The Guide
Hopefully Helpful.

Login| BloggerPlugin| ColourCodes| BloggerStop| BloggerTips| Learn Php/Java/Html| CoolTemplate| BlogSkin| Title Bar Maker| Cursors|

The Lyric.
Here's a story of a boy,
Living in the lonely world,
A hidden note, A secret crush,
A little girl who talks too much.

Well, I'm standing in the crowd,
And when you smile I check you out,
But you don't even know my name,
You're too busy playing games,

And I want you too know,
If you lose your way,
I won't let you go.

If I cut my hair,
If I change my clothes,
Will you notice me?

If I bite my lip,
If I say hello,
Will you notice me?


La Estrella - Part 1
Tuesday, June 1 at 4:40 AM 2 bersuara
" Yie, kau kenape?, monyok je aku tengok dari tadi."
" Tak ade apa-apalah Gie. Aku ok je ni. Sihat walafiat." Sarkastik dibalas soalan Fauzi.
Angin malam itu dapat dirasa beralun-alun lemah gemalai menyentuh kulitnya. Malam itu hanya disirami cahaya bulan tatkala lampu dimatikan. Bunyi unggas bersahut-sahutan diselangi bunyi katak yang memanggil hujan. Sunyi.

 " Apa lah nasib..Siapa pun tak mahu pandang." Perlahan-lahan dia menuturkannya, tidak mahu menganggu roomatenya yang sudah hanyut dibuai mimpi.

Ayie melepaskan lamunannya terbang jauh. Jauh membelah angkasa. Nafas panjang dihela apabila terkenangkan peristiwa petang tadi.

"Ayie, you nak ke I sayangkan you..terima you atas dasar kesian?"
" Syima.... kenapa cakap macam tu. You tahukan I sayangkan you."
"Ayie... bukan I seorang saje perempuan dekat muka bumi nie."
"tapi..Ayie betul sayangkan Syima..kenapa mesti macam nie...?" perlahan diungkapkan dari mulutnya.

Tanpa disedari..butir-butir jernih mengalir berlinangan dimatanya. Perempuan pertama yang berjaya menarik hatinya mengungkapkan kata-kata sedemikian membuatnya dia tidak mampu menahan perasaannya sendiri.

Nuratul Syima, gadis pertama yang berjaya membuatnya betul-betul kenal erti sayang dan mencintai..tetapi apakan daya..tiada erti disayangi dan dicintai..

Bertahun-tahun lamanya mengenali gadis itu dengan rapat bagaikan tiada kesan ertinya buat si dia memahami hasrat hati. Bahkan, semakin lama dirasakan..semakin banyak kenangan lalu satu persatu menerjah kotak fikirannya.

"Ayie..nak teddy bear tu boleh tak?..." sambil menunjuk-nunjuk ke arah kedai yang menjual hadiah-hadiah dan cenderamata.
" You nak yang mane satu?.Putih or..this brown bear?"
" Nak yang pink tu..yang besar kat atas tu.."
" Okies..you tunggu dekat luar okey, biar I pergi bayar dulu.."
Pada mulanya, hatinya agak berat untuk menerima sebaik terpandang nilai yang diletakkan ke atas teddy bear itu. RM100. Sedangkan dia belum bergaji dan bulan itu sahaja, bermacam-macam benda yang perlu dibayarnya. Namun, kerana gadis itulah satu-satunya insan yang selama ini berjaya membuat hatinya pertama kali mengenal erti cinta.


Akhirnya malam itu, dia tertidur bertemankan air mata mengenangkan saat-saat yang mereka lalui bersama.