Kami
A few words about Us.


Assalamualaikum
Hamba Allah yang mencari erti kehidupan.
Menulis sekadar mengisi masa lapang.
Menyalurkan jiwa melalui tulisan.
Kesempurnaan orang lain menyempurnakan kekurangan diri kita.
Setiap yang datang akan pergi jua.
Setiap yang berlaku tersembunyi hikmah tersendiri.
Kepada Dia kita berserah

Note

Segala hasil penulisan diharap tidak disalin oleh mana-mana pihak.
Allah melihat segala tindakan kita.


Content
All I care.

Aku Introvert - Lifhae
Keeping secret and remain silent sometime be the curse.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]

» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

La Estrella - Lifhae
It's not what you feel, It's how you feel it existance.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

Bloodties - nouhainaz
Being strong sometimes weak.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]
» [16]
» [17]
» [18]
» [19]
» [20]
» [21]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

BlogRoll
See them.

Follow Us

Lifhae| AliaAllias| Penulisan2U| Empty|

Your link here? Apply

The Guide
Hopefully Helpful.

Login| BloggerPlugin| ColourCodes| BloggerStop| BloggerTips| Learn Php/Java/Html| CoolTemplate| BlogSkin| Title Bar Maker| Cursors|

The Lyric.
Here's a story of a boy,
Living in the lonely world,
A hidden note, A secret crush,
A little girl who talks too much.

Well, I'm standing in the crowd,
And when you smile I check you out,
But you don't even know my name,
You're too busy playing games,

And I want you too know,
If you lose your way,
I won't let you go.

If I cut my hair,
If I change my clothes,
Will you notice me?

If I bite my lip,
If I say hello,
Will you notice me?


La Estrella - Part 8
Wednesday, June 16 at 8:14 PM 0 bersuara
Sometimes I remember the darkness of my past
Bringing back these memories I wish I didn't have
Sometimes I think of letting go and never looking back
And never moving forward so there'd never be a past
Easier To Run berlagu diradio. Jam di dashboard menunjukkan pukul 8.45 pagi. Jalan masih lagi sesak dengan orang yang berkejaran ke pejabat masing-masing.

“ Sorry Zachry...kami berdua terpaksa menyusahkan engkau...” Lia yang duduk di seat hadapan bersuara.

“ No problem lah...lagipun satu jalan dengan aku aje..” Tangannya cekap mengawal stereng mengelak jalan yang berlubang.

Entah macam mana boleh tayar pancit pun tak tahu. Ikutkan awal lagi dah sampai. Bangun-bangun bersiap, terus nak bertolak..masa nak masuk kereta baru perasan yang kereta tu rendah semacam..bila buka lampu baru perasan pancit..bukan satu..tapi semua tayar!. Jatuh rahang dibuatnya bila tengok semua tayar pancit serentak. Haru sungguh.. Kepalanya yang tak gatal digarunya memikirkan siapalah yang sanggup buat macam tu dekat diorang. Hati busuk betul...

“ Kancil engkau problem eh? “

“ Pancit....”

“...semua sekali....” perlahan dia menuturkannya, tetapi masih mampu ditangkap oleh telinga Zachry..terjatuh rahang dia dibuatnya..Mana tidak, selalu orang pancit satu aje tapi ni semua sekali, ni sah kerja tangan manusia..

“ Eh..you Aryn, bukan selalu naik nouvo ke? “ Sengaja dia mencari topik, asyik diam membisu dekat belakang dari tadi.

“ Er...servis..” 

Ler..sepuluh patah aku tanya..setengah patah je dia jawabnya...Segan agaknya, dari tadi asyik tengok luar tingkap aje aku tengok..

Mamat ni kerja stalk aku ke hape..kalau tidak, mana dia tahu aku naik nouvo tiap kali pergi kolej..NI satu hal lagi, mamat ni apa hal asyik pandang aku je dari tadi guna cermin pandang belakang tuh. Tengok kereta dekat belakang ke, tengok aku yang duduk belakang ni. Gamaknya nak kena lempang laju-laju dengan aku agaknya.ngee...

“ Aryn, awak ada kuliah dengan Prof. Raymon kan pukul 1 nanti?..” matanya masih melekat di hadapan.takut nanti tercium kereta orang..tak ke naya je..

“ Untuk ENGG 1801?”

" Yep, maybe saya kuliah sekali dengan awak kot..."

"...My lecturer cuti, semalam baru dapat text.."

Kereta di berhentikan di parking lot yang disediakan. Tak ramai yang kuliah pagi rasanya. Lagipun jam baru pukul 9.20 pagi..

" Korang dah sarapan?.."

" Belum..." serentak mereka menjawab. Selalu breakfast dua orang aje..dah 20 minit nak masuk kuliah..baru berpisah..Itu aja rutin harian..kali ini nampaknya bertiga la jawabnya..

" Ok..jom aku belanja.."

" Wah..baiknya hati engkau Zachry..." Lia terkebil-kebil mendengar perlawaan dari Zachry.macam dah lama kenal pulak mamat ni..

" Kesian aku tengok orang tayar pancit.." senyum sinis terukir dibibir..

" Huh..." Lia mencebik mendengar usikkan Zachry..

 " Untung engkau Aryn, kalau dapat bf macam Zachry.."

" Huh?.." kedua-dua mereka jatuh rahang mendengar kata-kata  Lia..masing-masing diam terus sampai ke sudah..malu agaknya...Lia mengukir senyum sampai ke telinga..Dia ketawa menggila didalam hati..Hahahaha...

Siaplah engkau Lia malam karang..tidur luar!..Aryni memberi isyarat dengan anak mata..

Zachry hanya mampu tersengih melihat gelagat mereka berdua..
**************