Kami
A few words about Us.


Assalamualaikum
Hamba Allah yang mencari erti kehidupan.
Menulis sekadar mengisi masa lapang.
Menyalurkan jiwa melalui tulisan.
Kesempurnaan orang lain menyempurnakan kekurangan diri kita.
Setiap yang datang akan pergi jua.
Setiap yang berlaku tersembunyi hikmah tersendiri.
Kepada Dia kita berserah

Note

Segala hasil penulisan diharap tidak disalin oleh mana-mana pihak.
Allah melihat segala tindakan kita.


Content
All I care.

Aku Introvert - Lifhae
Keeping secret and remain silent sometime be the curse.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]

» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

La Estrella - Lifhae
It's not what you feel, It's how you feel it existance.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

Bloodties - nouhainaz
Being strong sometimes weak.
» [Intro]
» [1]
» [2]
» [3]
» [4]
» [5]
» [6]
» [7]
» [8]
» [9]
» [10]
» [11]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]
» [16]
» [17]
» [18]
» [19]
» [20]
» [21]
» [12]
» [13]
» [14]
» [15]

BlogRoll
See them.

Follow Us

Lifhae| AliaAllias| Penulisan2U| Empty|

Your link here? Apply

The Guide
Hopefully Helpful.

Login| BloggerPlugin| ColourCodes| BloggerStop| BloggerTips| Learn Php/Java/Html| CoolTemplate| BlogSkin| Title Bar Maker| Cursors|

The Lyric.
Here's a story of a boy,
Living in the lonely world,
A hidden note, A secret crush,
A little girl who talks too much.

Well, I'm standing in the crowd,
And when you smile I check you out,
But you don't even know my name,
You're too busy playing games,

And I want you too know,
If you lose your way,
I won't let you go.

If I cut my hair,
If I change my clothes,
Will you notice me?

If I bite my lip,
If I say hello,
Will you notice me?


[Chapter I] Bloodties.
Wednesday, June 2 at 12:21 AM 0 bersuara
Chapter I
“Nour tahu tak, selain dari Nour seorang anak angkat kami, Nour ada lagi seorang abang.” Encik Haiqal memulakan perbualan setelah Nour melabuhkan punggungnya di atas sofa berhadapan television di ruang tamu.

“Apa? Abang? Nour tahu Nour anak angkat. Tapi papa tak pernah pun bagitau Nour pasal perkara ni. Berapa umur ‘abang’ Nour tu?” Nour ketawa kecil. Fikir Encik Haiqal membuat lawak antarabangsa sekali lagi.

“Memang tak pernah bagitau. Ni baru nak bagitaulah ni. Nour dah cukup 15 tahun kan?”

“Betul-betul. Macam papa tak sambut sekali saja my birthday last night.”

“Heh. Sebenarnya, sebelum baba Nour menghembuskan nafas terakhir, dia mewasiatkan papa sesuatu. Nour tahu tak apa wasiat tu?”

“Papa tak pernah bagitau. Mana Nour nak tahu.” Walaupun Nour agak hairan kerana tidak pernah papanya memberitahu sebarang wasiat babanya, Nour tetap menenangkan diri.

“Baba mewasiatkan supaya beritahu Nour yang Nour ada saudara lain sebaik saja Nour cukup 15 tahun.”

“Apa? Kenapa 15?”

“Itu papa tak tahu. Tapi rasanya Nour dah bersedia untuk tahu siapa saudara kembar Nour tu.”

“Apa? Kembar? Nour ada saudara kembar? Lelaki ke perempuan papa?”

“Lelaki. Jangan risau. Dia macho habislah! Mesti Nour sangkut punya.” Encik Haiqal membuka lawaknya agar suasana tidak terlalu tegang.

“Tak ada kerja sangkut kat kembar sendiri.” Nour membalas sambil ketawa.

“Siapa tahu? Sekarang kan banyak berita pasal orang jatuh cinta kat saudara sendiri?” Encik Haiqal ingin menguji sejauh mana logik akal Nour berfikir.

“Alah. Mereka itu kurang bijak menggunakan akal logika mereka. Sebab itu sampai sanggup mencemarkan hubungan darah sendiri.” Bijak Nour menjawab, dapat menghidu perangkap papa kesayangannya itu. “Bila nak jumpa tu?”

“Oh, Nour dah kenalnya lama. Cuma tak pernah tahu dia tu kembar Nour.”

“Ha? Pulak. Siapalah tu agaknya? Nama kembar Nour tu siapa papa?”

“Nouh. Muhammad Hazrieq Nouh.” Selamba Encik Haiqal menjawab.

“APA? NOUH?” terkejut Nour mendengar nama itu.